Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

4 semnale ca ai nevoie de ingrijire speciala pentru un parinte in varsta

 




Pastrarea atentiei permanente asupra sanatatii parintilor batrani poate ajuta familia sa vina cu un plan de ingrijire, inainte de a intampina probleme dificile sau grave.

Exista nenumarate situatii si intamplari referitoare la multe dificultati intampinate in viata batranilor, odata cu inaintarea acestora in varsta.

Am in minte, pe moment, un exemplu in care fiica se confrunta cu o situatie la care nu s-ar fi asteptat cu ani in urma, in ceea ce-i privea pe bunii sai parinti batrani. Acestia sustineau ca sunt la zi cu facturile, dar realitatea era ca fiica primea somatii pentru taxe de intarziere la o multime de facturi. „Am atat de multe hartii!“ era raspunsul frecvent pe care il primea de la batranul sau tata.

Ceea ce se intampla era faptul ca, in urma pierderii mamei sale, lucrurile s-au agravat. Tatal a devenit din ce in ce mai dezorganizat si in imposibilitatea de a rezolva problemele sale de zi cu zi. Nu numai pe plan financiar, dar si organizarea vietii sale in cele mai mici amanunte.

Finalul povestii este ca in urma unui examen medical s-a constatat ca iubitul sau tata suferea de un inceput de Alzheimer, dar care avansa destul de rapid. O vreme a locuit cu familia fiicei sale, dar ingrijirea trebuia sa fie 24/24 de ore, cand boala era intr-o etapa avansata.

In cele din urma, cu o durere mare in suflet, fiica a fost nevoita sa gaseasca un centru de ingrijire pentru batrani, unde i se putea acorda ingrijire non-stop. De sarbatori il aducea acasa, in mijlocul familiei, dar dupa aceste zile, batranul revenea la centru, pentru o ingrijire calificata. Desi familia il purta mereu in suflet si tinea legatura permanent cu el, nu puteau sa-i ofere asistenta de care avea nevoie, tot timpul.

In astfel de situatii, este bine sa ne asezam, sa ne gandim, sa ne sfatuim cu cei apropiati si sa optam pentru solutia cea mai buna pentru persoana bolnava. Mai intai, este bine sa observati anumite semne, care pot fi semnale alarmante pentru starea de sanatate a batranilor.

1. Nu se pot organiza

Aceasta problema nu poate sa vina numai cu neplata facturilor, ci si cu un declin al cunostintelor si a gandirii, daca aducem in discutie cazul prezentat.

Iata cateva intrebari care ne pot pune pe ganduri: Se intampla sa mearga la magazin si sa uite drumul de intoarcere spre casa? Isi pierd frecvent cheile? Uita deseori sa planifice lucruri uzuale sau sa mearga la consult  ori alte evenimente foarte importante? Isi imbraca hainele pe dos? Uita cuvinte uzuale, din vocabularul de zi cu zi? Are momente cand nu recunoaste membrii de familie? Nu recunoaste in fotografii persoane foarte apropiate? Isi aduce mult mai bine aminte amanunte in urma cu 20-30-40 de ani, dar uita frecvent ce a facut in prezentul foarte apropiat – acum o ora, in ziua respectiva, cu o zi in urma? Are momente de iratibilitate iesita din comun?

2. Igiena este neglijata?

Faptul ca o persoana in varsta nu-si mai ingrijeste parul, asa cum o facea odinioara, sau ca sapunul nu mai este folosit zilnic, nu sunt semnale atat de grave ca atunci cand sesizati ca nu mai vrea sa faca baie deloc, nu mai gateste, locuinta este foarte neingrijita, nu mai socializeaza.

3. Sunt in declin fizic

Un accident vascular cerebral, sau complicatia unei operatii, declanseaza adesea un lung lant de evenimente medicale, care duc la ingrijirea pe termen lung. In timp ce astfel de probleme medicale acute nu sunt prevenite intotdeauna, ele pot fi prevenite daca cei dragi sunt vazuti regulat de un medic sau daca veti face o evaluare geriatrica inca de la primele semne ale declinului fizic.

Multi medici spun ca in ziua de astazi, oamenii traiesc mai mult – ceea ce este un lucru bun -, dar care traiesc cu perioade prelungite de handicap si boli cronice. Acest lucru duce la o dependenta mai mare a acestor batrani – si nu este ceva care oamenii doresc, in general.

4. Nu va mai intelege

Unul dintre semnele pe care trebuie sa-l iei in considerare, cand este vorba despre ingrijirea pe termen lung pentru un parinte batran, cu nevoi speciale, are de-a face si cu tine, cel care trebuie sa ingrijeasca. Care sunt punctele tale forte? Poti sa oferi acest ajutor? Poti sa renunti la serviciu pentru a ingriji si venitul familiei sa fie adus doar de sot? Este potrivit sa angajezi o ingrijitoare, fara calificarea corespunzatoare? Cat de multa incredere poti avea in astfel de persoane?

Desigur, exista multe responsabilitati pentru apartinatorii unor persoane cu handicap sau cu boli cronice ce necesita ingrijire permanenta. Toate acestea au, la randul lor, un impact asupra celui care trebuie sa ingrijeasca pe cel drag, incepand de la sanatate, serviciul, relatia cu ceilalti membri ai familiei.

Este bine sa analizezi cu atentie si sa afli daca poti cu adevarat sa oferi ingrijirea de care are nevoie cel drag. Daca poti sa-i oferi asistenta 24/24 de ore si sa faci mari schimbari in viata ta, care mai tarziu pot sa aiba consecinte negative in ceea ce te priveste, cum ar fi pierderea serviciului si neputinta reangajarii pe viitor sau alte consecinte pe termen lung. 

Semnalele mentionate pot fi indicii ca o persoana draga ar putea avea probleme serioase de sanatate si este bine sa le mentionati si sa va sfatuiti cu medicul curant. In concluzie, asa cum spuneam, recunoscand aceste semne si confirmarea medicala a acestora, va pot ajuta familia cautand un plan de ingrijire, inainte de a intampina probleme dificile sau chiar grave.


Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !